Hoppa till innehållet

Vagn

Din varukorg är tom

Section
Drop element here!

Välbefinnande för alla världens kvinnor

10. oktober 2021 l Lästid: 5 minuter l Om LAURIE

Det är detta LAURIE drömmer om att bidra till. Genom tidlös design som är bekväm och smickrande på samma gång. Genom långvariga kvalitetsmaterial som lever i harmoni med naturen. Och genom initiativ som förbättrar livskvaliteten för alla bakom LAURIE – kvinnor som män. Allra längst ner i drömmen lyser en tindrande tro på en mer hållbar textilindustri, där både människor, material och miljö möts med största respekt.

Idén om hållbarhet är invävd i allt vi skapar. Och vi nöjer oss inte med att drömma. Vi agerar och reagerar. Det är därför vi är medlem i FN:s Global Compact. Uppdraget bakom Global Compact är att mobilisera en global rörelse av hållbarhetsorienterade och socialt ansvarstagande företag, som tillsammans ska bidra till en bättre värld. Detta görs utifrån 10 grundläggande principer som bygger på internationella konventioner och överenskommelser.

Communication on progress.

Som medlem i Global Compact upprättar vi på LAURIE en årlig hållbarhetsrapport där vi beskriver och dokumenterar vårt arbete utifrån dessa 10 principer. Det heter Communication on Progress (COP), och vi är ganska förtjusta i dess existens och inte minst de ringar av förbättringar som Global Compacts medlemmar skapar tillsammans i textilindustrins djupa världshav.

I denna hållbarhetsredovisning pratar vi också om hur vi arbetar med FN:s 17 globala mål. På LAURIE ägnar vi oss särskilt åt de 8:e och 12:e globala målen, som dels handlar om anständigt arbete och ekonomisk tillväxt, dels om ansvarsfull konsumtion och produktion.

Mjuk, bekväm och belagd med full transparens

Det är också här du kan läsa om varför det inte räcker för LAURIE att varenda klädesplagg i våra kollektioner är STANDARD 100 by OEKO-TEX®-certifierad – även om det är ambitiöst i sig. När nästa COP-rapport ska skrivas sommaren 2022 är det vårt mål att kunna skriva att vi i våra bomulls- och viskoskläder efter en längre tids fokus äntligen bara använder ekologisk bomull och viskos från FSC resp. PEFC-certifierade skogar. Om du är nyfiken på att veta hur vi arbetar för att skapa CSR-ambassadörer eller navigera i amfori BSCI Code of Conduct i vår produktionskedja, är COP-rapporten också platsen att leta efter.

På LAURIE tror vi att vägen till välbefinnande – förutom mjuka och bekväma kvalitetskläder – är kantad med fullständig öppenhet och transparens. Och vi ger utrymme åt både framgångsberättelserna och de mörka sidorna, eftersom vi lär oss av båda. Poängen med det hela är att bidra till en textilindustri som fortsätter att stärka hållbarhetsinitiativ, och en modebild med plats för alla världens kvinnor. Vi förblir trogna LAURIEs eviga mantra "It's got to feel right". För precis som att bra stil aldrig går ur mode, så gör inte den rätta känslan och goda magkänslan det heller.

MER OM LAURIE

1. december 2021 l Læsetid: 5 minutter l Om LAURIE

Vad står LAURIE för?

På LAURIE älskar vi alla klassiker. Garderobens tidlösa prylar som vi återkommer till om och om igen. För att de är pålitliga och för att de är så...