Hoppa till innehållet

Vagn

Din varukorg är tom

Section
Drop element here!

Vad står LAURIE för?

1 december 2021 l Lästid: 10 minuter l Om LAURIE

På LAURIE älskar vi alla klassiker. Garderobens tidlösa prylar som vi återkommer till om och om igen.

För att de är pålitliga och för att de är så bekväma att bära. Långsiktighetsperspektivet är helt avgörande i vår designfilosofi och det är invävt i vår historia, både när det kommer till materialval och passion för passform. Vi ser på världen med en hållbar syn, och förtroendet för textilier är något vi växer. Det är därför vi var det första kvinnliga varumärket i Danmark som blev STANDARD 100 by OEKO-TEX®-certifierat 2016 – och sedan dess har vi även belönats med Svanen. För oss är full transparens den enda vägen framåt, och vi betraktar certifieringarna som de mest påtagliga förtroendeförklaringarna. På samma sätt besöker vi gärna våra vanliga affärspartners i Portugal och Turkiet, så att de goda arbetsförhållandena kan upplevas själv, och förtroendebandet knytas ännu närmare varandra.

LAURIE är för den stilmedvetna kvinnan som inte kompromissar med kvalitet, komfort eller världen. LAURIE är för lång livslängd och en vacker framtid. LAURIE är designad i Danmark, producerad i Europa och älskad av kvinnor världen över. LAURIE finns i mer än 600 butiker i över 20 olika länder – och självklart här, bara några klick från dig. Vi är ett danskt klädföretag, som sedan 1987 arbetat utifrån mantrat; "Det måste kännas rätt." För oss innebär det att våra kläder ska vara bekväma att ha på sig, men samtidigt att de är producerade utifrån ett hållbart tänk.

På LAURIE tar vi ansvar.

Även om vi bara är en droppe i det stora textilhavet, kommer vi att bidra till att skapa märkbara förbättringar i denna – med goda skäl – ofta utskällda industri. Och precis som vi vägrar att kompromissa med kvaliteten på dina byxor, vägrar vi att kompromissa med livskvaliteten och mänskliga rättigheter för de människor som hjälper till att tillverka dem.

Lena Trend, Owner

På LAURIE har vi ett mantra,

som går som en osynlig tråd i alla våra kläder: Det måste kännas rätt. För oss innebär det att kläderna ska vara bekväma att bära – och att dess långa skapelseresa ska ske på ett rättvist och ansvarsfullt sätt. Från designerns första linje på ritbordet till den nya klassikerns plats i din garderob måste det kännas rätt hela vägen.

Danska kvalitetskläder med lång livslängd.

Det är huvudtanken bakom LAURIE. Vi måste konsumera mindre och det ställer stora krav på våra kläder – både när det gäller passform, komfort och estetik. Ansvarsfull produktion kombinerat med noggrant materialval och fina detaljer är en naturlig del av min designfilosofi.

Marlene Ihler, Head of Design

LAURIE är medlem i amfori Business Social Compliance Initiative (BSCI), som är en internationell förening som bildats för att främja social ekonomisk tillväxt och välstånd genom hela produktionskedjan. Dessutom har vi anslutit oss till FN:s Global Compact, som är ett initiativ som kämpar för att främja mänskliga rättigheter och arbetstagares rättigheter, samtidigt som vi stärker avgörande miljöhänsyn och antikorruption. Framtidens textilindustri måste bli mer hållbar. Både för miljön och människorna. På LAURIE har vi alltid hållbarhet i åtanke.

MER OM LAURIE

10. oktober 2021 l Lästid: 5 minuter l Om LAURIE

Välbefinnande för alla världens kvinnor

Det är detta LAURIE drömmer om att bidra till. Genom tidlös design som är bekväm och smickrande på samma gång.