Hoppa till innehållet

Vagn

Din varukorg är tom

MÅL OCH VÄRDERINGAR


Välbefinnande till alla världens kvinnor.

Det är, vad LAURIE drömmer om att bidra till. Genom tidlös design, som är behaglig och smickrande på samma gång. Genom långtidshållbara kvalitetsmaterial, som lever i pakt med naturen. Och genom initiativ, som förbättrar livskvaliteten för alla, som står bakom LAURIE, såväl kvinnor som män. Längst inne i drömmer lyser en tindrande tro på att en mer hållbar textilindustri, där både människor, material och miljö möts med största respekt.

Idén om hållbarhet vävs in i allt vi skapar. Och vi nöjer oss inte med att drömma. Vi agerar och reagerar. Det är därför vi är medlem i FNs Global Compact. Uppdraget bakom Global Compact är att mobilisera en global rörelse av hållbarhetsorienterade och socialt ansvarsfulla företag som tillsammans måste bidra till en bättre värld. Detta görs utifrån 10 grundläggande principer, som bygger på internationella konventioner och avtal.

Communication
on Progress.

Som medlem av Global Compact,
utarbetar LAURIE en årlig hållbarhetsrapport,
där vi beskriver och dokumenterar vårt
arbete, utifrån dessa 10 principer. Den heter
Communication on Progress (COP) och vi är
rätt galna i dess existens och inte minst i de
ringar av förbättringar, som Global Compacts
medlemmar skapar tillsammans i textilindustrins
djupa världshav. 

I den här hållbarhetsrapporten berättar vi också om, hur vi arbetar med FN´s 17 världsmål. På LAURIE, ägnar vi särskilt intresse åt det åttonde och tolvte världsmålet, som dels handlar om anständigt arbete och ekonomisk tillväxt och dels om ansvarfull konsumtion och produktion. Du kan läsa om hur vi helt konkret går till väga, i vår nyaste rapport från sommaren 2021, som du finner här.

Mjukt, behagligt och med full transparens

Här kan du också läsa om, varför det inte är tillräckligt för LAURIE, att varenda klädesplagg i våra kollektioner är STANDARD 100 by OEKO-TEX-certifierade, även om det i sig själv är ett ambitiöst mål. När nästa COP-rapport ska skrivas, sommaren 2022, är det vårt mål att kunna skriva att vi, i våra bomulls- och viskoskläder, efter lång tids fokus, äntligen enbart använder oss av ekologisk bomull och viskos från FSC- eller PEFC-certifierade skogar. Är du nyfiken på hur vi arbetar med att skapa CSR-ambassadörer eller navigerar efter amfori BSCI Code of Conduct i vår produktionskedja, så är det också i COP-rapporten du ska titta.

På LAURIE, tror vi på att vägen till välbefinnande – utöver mjuka och behagliga kvalitetskläder – handlar om full öppenhet och transparens. Och vi ger både framgångshistorierna och skuggsidorna plats, för vi lär av bägge delar. Meningen med det här, är att bidra till en textilindustri, som fortsätter att boosta hållbarhetsinitiativen, och en modebild, med plats till alla världens kvinnor. Vi förblir trogna mot LAURIEs evighetsmantra ”It´s got to feel right”. För precis som bra stil aldrig blir omodernt, så gör den rätta känslan och den rätta magkänslan heller inte det.