Hoppa till innehållet

Varukorgen

Din varukorg är tom

Använd – och låt bli att slänga

Kari Brandt

Om du är som de flesta av oss är det förmodligen ett tag sedan du använde kläderna som finns längst inne i garderoben. Som konsumenter lockas vi ständigt att köpa kläder som vi egentligen inte behöver. Det är ohållbart och värt att ändra på.Vi pratade med vår Quality and Compliance Manager, Kari Brandt, som har tre bra tips för att skapa ordning i garderoben – med ett ansvarsfullt grepp. Kari letar alltid efter vad hon behöver i en variant som har tillverkats med hänsynstagande till både miljön och människorna bakom produktionen.

Tips 1: Tänk igenom dina behov

När jag känner för att köpa nya kläder brukar jag gå igenom min garderob för att se om jag kan hitta ett alternativ bland mina egna kläder som är lika bra. Och det lyckas jag ofta med

Tips 2: Har kläderna lång livslängd?

De kläder som tilltalar mig mest är också de som kommer att hålla längst i min garderob. Och livslängd är en av de viktigaste parametrarna när vi pratar om ansvarstagande i garderoben. Ju längre dina nyinköpta kläder kan (över)leva, desto bättre!

Tips 3: Ta väl hand om dina kläder

Jag har valt mina kläder med stor noggrannhet och därför är de betydelsefulla för mig. När jag har ett plagg som jag verkligen älskar är jag extra noga med hur jag tvättar det – och det blir ofta mer skonsamt än vad tvättråden rekommenderar.

För mig är det viktigt att ge mina kläder de bästa förutsättningarna för ett långt liv – och som tur är finns det massor av sätt att behandla sina kläder väl och varsamt. När jag har ett plagg som jag verkligen tycker om är jag extra försiktig med hur jag tvättar det – och det är ofta mer skonsamt än vad som faktiskt står i tvättråden

Kari Brandt, Quality and Compliance Manager

Add your own custom content to give more information about your store, availability details...