Valentine

"Ge en present som inte har gjort avtryck på vår planet men som kommer göra det på den du håller kär. "

Alla Hjärtans Dag förknippas ofta med gullig romantik, hjärtformade ballonger och choklad. Hos LauRie så går veckan också i kärlekens tecken och vi har gjort två fina t-shirts som är den perfekta presenten till din Valentin.

T-shirtarna är gjorda utan hälsofarliga kemikalier och i ekologisk bomull. Bomull är en av de grödor som besprutas allra mest och omkring 25% av världens konsumtion av besprutningsmedel går till produktionen av bomull. Detta, i kombination av stor användning av konstgödsling, kan förstöra vår jord, dricksvatten och hälsa. 

Inga skadliga kemikalierester

Det används upp till 900 gram kemikalier i produktionen av ett kilo konventionella kläder. I kläderna finns det ofta rester av kemikalier som gradvis släpps ut när kläderna används och då överförs till personen som bär dem. Det vill LauRie vara med att stoppa och i anledning av Alla Hjärtans Dag sprider vi därför extra kärlek - inte kemikalier.

LauRie blev 2016, som det första damklädesmärke i Danmark, Oeko-Tex100-certifierat. 
Våra t-shirts är därför en påminnelse om att vi måste gå ihop och vara försiktiga om vår miljö. Vi vet att en t-shirt inte förändrar världen men LauRie är ett bra ställe att börja på.