Ett byxa för varje kvinna

Vi är ett danskt klädföretag som sedan 1987 arbetat efter mantrat ”It’s got to feel right”. För oss betyder det att våra kläder ska vara bekväma att bära samtidigt som kläderna produceras med hänsyn till hållbarhet. Det ska kännas rätt - enda från designens början till den färdiga produkt du står med i handen.
Vi har mer än 30 års erfarenhet och strävar alltid efter att bli bättre. Det gäller speciellt vårt upplägg kring produkter, leverantörer, kunder, kollegor och sist men inte minst till vår omvärld och miljö. Mantrat ”It’s got to feel right” är lika viktigt i alla aspekter av vår verksamhet. Det känns rätt för oss, och det tror vi även det gör för dig.

GÅ TIL SHOP

Designad i Danmark, producerad i Europa

Älskad av kvinnor över hela världen

Tidlös och välgenomtänkt design 

Vi designar två kollektioner om året, fyllda med tidlösa modeller som är tänkta att bli älskade och använda säsong efter säsong. Men även när vi skapar de bästa versioner av alla garderobens klassiska basplagg, så som feminina skjortor, välsydda kavajer och bekväma byxor, är det med ett öga för nutida trender. Alla produkter skapas till med ett primärt fokus på passform och komfort eftersom vi tror på att hållbara produkter förtjänar en välgenomtänkt design. Ansvarsfull produktion och hänsyn till material vi använder är en naturlig del av vår designfilosofi. LauRie vänder sig till stilmedvetna kvinnor i alla åldrar som verkligen uppskattar enastående kvalitet och exceptionell komfort. Vi designar i Danmark, producerar i Europa och älskas av kvinnor världen över. Du kan idag hitta plagg från LauRie i mer än 1200 detaljbutiker i 20 olika länder. 

Du ska känna dig bekväm 

Du kan inte nämna LauRie utan att nämna byxor och vi är stolta över att kunna presentera Nordeuropas största utbud av basbyxor. Vårt mål är att kvinnor i olika storlekar och kroppstyper ska känna sig bekväma i LauRie. Vi går långt för den optimala passformen. Vår konstruktör använder sig därför av sina mer än 30 års erfarenhet, varje gång hon testar och skapar en ny LauRie-kollektion.
Idag är LauRies pålitliga passformer en must-have för många kvinnor världen över. Vi är övertygade om att vi, med storlekar från 32-56, nio olika siluetter, många olika längder och material, kan erbjuda minst ett par LauRie-byxor till alla kvinnor.

Lightblue

Hos LauRie har vi introducerat en linje kallad lightblue till vårt sortiment. lightblue är skapad för dig som är på språng. Dig som söker ett okomplicerat och feminint uttryck, och som har ett gott öga för välvalda detaljer och komfort. lightblue är för dig som vägrar att kompromissa med estetik, passform och material samt produktionsförhållanden. Varför skulle du?

lightblue har som Laurie, ett kompromisslöst fokus på fit. Vi vet att rätt passform och komfort är en förutsättning för att du använder dina kläder om och om igen, år efter år. Därför är lightblue tillmötesgående och matchar kraven för den moderna kvinnan. En kvinna på språng skall kunna känna sig bekväm i lightblue många timmar varje dag. Det gör vi genom att skapa enkla, välutformade och välkonstruerade plagg som uppfyller flera mål. Fit är key. Enklare kan det inte sägas.

Mix & Match

Med vår linje lightblue introducerar vi två mindre kollektioner om året som är enkla att mixa och matcha med dina LauRie-favoriter. Vi hämtar inspiration från vårt danska ursprung och säsongens skiftande potential. Som namnet antyder spelar blått en viktig roll, men i samspel med färgharmonier som passar varje garderob.

”Syftet med lightblue är, som hos LauRie, att skapa dansk kvalitetsdesign med lång hållbarhet. Vi skall konsumera mindre, och det sätter stora krav på våra kläder. Både i förhållande till passform, bekvämlighet och estetik. Ansvarig produktion och respekt för materialet vi använder är en naturlig del av min designfilosofi. lightblue fokuserar därför på ett mindre utbud av vackra designer med väl valda detaljer. Du kan därför lugnt förälska dig i plagg som är enkla att kombinera med LauRies stora sortiment.”

Marlene Ihler, designer Lightblue

GÅ TIL KOLLEKTION

Vad är hållbarhet? 

Ordet hållbarhet dyker upp överallt. Men vad betyder det egentligen att dina kläder från LauRie är hållbara?
Hållbara kläder är tillverkade av textiler som är producerade under stränga krav till vilka råvaror som används och hur dessa är framställda och behandlade samt vilket avtryck de sätter på vår omvärld. Textilindustrin är nämligen en stor bov både ur ett miljö- och arbetsvillkorsperspektiv – och det vill vi vara med att sätta stopp för.

Inga hälsofarliga kemikalier 

LauRie skapar kläder av kvalitet, som är hållbara med hänsyn till design, val av material och produktion. I konventionellt producerade kläder finns ofta rester av kemikalier som gradvis frigörs när kläderna används. Dessa resten hamnar i den person som bär kläderna. Som det första damklädesmärket i Danmark blev vi under år 2016 STANDARD 100 by OEKO-TEX®-certifierade. Det är din garanti för att OEKO-TEX®-certifierade kläder från LauRie är både hud- och miljövänliga. Du kan därför vara säker på att till och med blixtlåset i dina nya OEKO-TEX®-certifierade LauRie-jeans är producerat utan hälsofarliga kemikalier.

Förutom att producera hållbara kvalitetskläder, stöttar vi flera olika sakfrågor. Vi har anslutit oss till FN:s Global Compact, som är ett initiativ som kämpar för att främja mänskliga och arbetsmässiga rättigheter, miljö och antikorruption. Vi arbetar dessutom tätt tillsammans med Business Social Compliance Initiative (BSCI) där vi strävar mot en förbättring av mänskliga rättigheter och arbetsrättigheter inom vår egen klädproduktion.

Hållbarhet ska vara enkelt 

Vi har gjort ett ställningstagande åt dig, så du kan luta dig tillbaka och njuta av känslan av ett hållbart val på din egna kropp. Det gör gott för dig och för de människor som har producerat kläderna, och det gör gott för vår planet. Hållbart mode ska vara enkelt. Det är det hos oss. Vi är väl medvetna om att det perfekta paret byxor inte förändrar välden, men LauRie är ett bra ställe att börja.