Hoppa till innehållet

Vagn

Din varukorg är tom

Certificeringar och Etiketter

OEKO-TEX STANDARD 100

Oeko-Tex är en kontrollmärkning för dig som konsument. Det är en garanti för att alla delar av klädesplagget är fritt från skadliga kemikalier – det gäller även tvätt, tryck, tråd och blixtlås etc. LauRies kläder är certifierade med Oeko-Tex standard 100 – för din säkerhet. 

Organic Cotton

Ekologisk bomull odlas utan användning av skadliga bekämpningsmedel. Det är bra för jorden som den odlas på, det närliggande vattendraget och inte minst bönderna som plockar bomullen. Till LauRie-kläder används endast bomull som är ekologiskt odlad. 

EcoVero

Viskos är ett härligt material som andas och är gjort av trä. Träd är viktiga för klimatet, så till LauRie-kläder använder vi endast viskos som kommer från skogar som återplanteras (FSC/ PEFC-certifierat skogsbruk). Hitta EcoVero-loggan i LauRies kläder av viskos. 

Tencel

Tencel är ett mjukt, snyggt, mångsidigt material som framställs i ett stängt kretslopp – den mest hållbara metoden för att producera garn av råvaror (trä). Det finns många LauRie-produkter som är gjorda av Tencel, för din och miljöns skull.

Modal

Modal er silkeblødt og har en smuk glans, som fremhæver farver flot. Den er åndbar, er god til at absorbere fugt og krøller meget lidt. LauRie’s T-shirts er fx. lavet af økologisk bomuld og modal, hvilket giver dem lang holdbarhed i både stof og farve.

Nordic Swan Ecolabel

Svanen (Nordic Ecolabel) er den højeste certificering, man kan opnå på tøj. Med LauRie’s Svanen-mærkede jeans vælger du god holdbarhed, økologisk bomuld, genbrugt polyester, ingen skadelige kemikalier, den mest miljørigtige industrivask og ordentlige arbejdsforhold. Kig efter LauRie’s svanemærkede jeans.