LauRie

 

It’s got to feel right

Vi är ett danskt klädföretag som sedan 1987 arbetat efter mantrat ”It’s got to feel right”. För oss betyder det att våra kläder ska vara bekväma att bära samtidigt som kläderna produceras med hänsyn till hållbarhet. Det ska kännas rätt - enda från designens början till den färdiga produkt du står med i handen.

Vi har mer än 30 års erfarenhet och strävar alltid efter att bli bättre. Det gäller speciellt vårt upplägg kring produkter, leverantörer, kunder, kollegor och sist men inte minst till vår omvärld och miljö. Mantrat ”It’s got to feel right” är lika viktigt i alla aspekter av vår verksamhet. Det känns rätt för oss, och det tror vi även det gör för dig.

 

Tidlös och välgenomtänkt design

Vi designar två kollektioner om året, fyllda med tidlösa modeller som är tänkta att bli älskade och använda säsong efter säsong. Men även när vi skapar de bästa versioner av alla garderobens klassiska basplagg, så som feminina skjortor, välsydda kavajer och bekväma byxor, är det med ett öga för nutida trender.

Alla produkter skapas till med ett primärt fokus på passform och komfort eftersom vi tror på att hållbara produkter förtjänar en välgenomtänkt design. Ansvarsfull produktion och hänsyn till material vi använder är en naturlig del av vår designfilosofi. LauRie vänder sig till stilmedvetna kvinnor i alla åldrar som verkligen uppskattar enastående kvalitet och exceptionell komfort.

Vi designar i Danmark, producerar i Europa och älskas av kvinnor världen över. Du kan idag hitta plagg från LauRie i mer än 1200 detaljbutiker i 20 olika länder. Se vart här

Du ska känna dig bekväm

Du kan inte nämna LauRie utan att nämna byxor och vi är stolta över att kunna presentera Nordeuropas största utbud av basbyxor. Vårt mål är att kvinnor i olika storlekar och kroppstyper ska känna sig bekväma i LauRie. Vi går långt för den optimala passformen. Vår konstruktör använder sig därför av sina mer än 30 års erfarenhet, varje gång hon testar och skapar en ny LauRie-kollektion.

Idag är LauRies pålitliga passformer en must-have för många kvinnor världen över. Vi är övertygade om att vi, med storlekar från 32-56, nio olika siluetter, många olika längder och material, kan erbjuda minst ett par LauRie-byxor till alla kvinnor.

 

Patenterad teknologi

Vårt noggranna fokus på passform blev startskottet till utvecklingen av vår patenterade Magic Slim-teknologi. En teknologi som fixerar byxans framsida vid fickorna, vilket säkrar en smickrande form utan att byxorna är för åtsittande. Det tog oss dock ett helt år från idé till färdig produkt eftersom ingenting blev utelämnat till slumpen. För dig betyder det att vi kan erbjuda byxor som framhäver dina bästa sidor. Gå på upptäcktsfärd bland vårt utbud av Magic Slim här.

 

Vad är hållbarhet?

Ordet hållbarhet dyker upp överallt. Men vad betyder det egentligen att dina kläder från LauRie är hållbara?

Hållbara kläder är tillverkade av textiler som är producerade under stränga krav till vilka råvaror som används och hur dessa är framställda och behandlade samt vilket avtryck de sätter på vår omvärld. Textilindustrin är nämligen en stor bov både ur ett miljö- och arbetsvillkorsperspektiv – och det vill vi vara med att sätta stopp för.

Inga hälsofarliga kemikalier

LauRie skapar kläder av kvalitet, som är hållbara med hänsyn till design, val av material och produktion. I konventionellt producerade kläder finns ofta rester av kemikalier som gradvis frigörs när kläderna används. Dessa resten hamnar i den person som bär kläderna. Som det första damklädesmärket i Danmark blev vi under år 2016 STANDARD 100 by OEKO-TEX®-certifierade. Det är din garanti för att OEKO-TEX®-certifierade kläder från LauRie är både hud- och miljövänliga. Du kan därför vara säker på att till och med blixtlåset i dina nya OEKO-TEX®-certifierade LauRie-jeans är producerat utan hälsofarliga kemikalier.

Förutom att producera hållbara kvalitetskläder, stöttar vi flera olika sakfrågor. Vi har anslutit oss till FN:s Global Compact, som är ett initiativ som kämpar för att främja mänskliga och arbetsmässiga rättigheter, miljö och antikorruption. Vi arbetar dessutom tätt tillsammans med Business Social Compliance Initiative (BSCI) där vi strävar mot en förbättring av mänskliga rättigheter och arbetsrättigheter inom vår egen klädproduktion.

 

Hållbarhet ska vara enkelt

Vi har gjort ett ställningstagande åt dig, så du kan luta dig tillbaka och njuta av känslan av ett hållbart val på din egna kropp. Det gör gott för dig och för de människor som har producerat kläderna, och det gör gott för vår planet. Hållbart mode ska vara enkelt. Det är det hos oss. Vi är väl medvetna om att det perfekta paret byxor inte förändrar välden, men LauRie är ett bra ställe att börja.