Guide: Stylistens 5 goda råd

De perfekta byxorna finns.
– Bara man vet vad man ska leta efter

Ett par byxor ska sitta bra i midjan, de ska strama åt på rätt ställe och inte minst framhäva dina goda sidor. Det är många saker som spelar in, när du ska hitta de perfekta byxorna. Därför har vi allierat oss med Louise Amstrum, som har arbetat som professionell stylist och moderedaktör i 25 år. Här kommer hon med sina goda råd om hur du hittar de perfekta byxorna, som passar dig och den du är.

 

1. Framhäv dina goda sidor

Tänk på det du tycker om på din kropp. Gillar du dina långa ben, din runda rumpa eller kanske din timglasfigur? Använd dina byxor för att framhäva det du tycker om på din kropp.

Har du långa ben, kan du framhäva dem genom att välja byxor med hög midja. Har du en rund rumpa kan du sätta fokus på den genom att välja byxor som har en söm över rumpan. Om du väljer ett par mörka byxor, kan de framhäva din timglasform – i synnerhet om du har extra fokus på midjan.

Timglasformen blir också framhävd av att du väljer byxor med vida eller raka ben.

 

2. Klä dig efter din kroppsform

Välj ett par byxor om passar din kroppsform och skapar harmoni. Det finns många kroppstyper och det kan vara svårt att bara dela in kroppsformer i päronformad, äppelformad, petite, lång, timglas eller pelare. Det finns otaliga kombinationer och därför är det viktigt att du tar reda på vilken unik kombination som du har.

Därefter ska du fundera över vad som passar dig. Är du petite, får byxor som är korta dina ben att se längre ut och byxor som är breda i benen utjämnar en päronformad figur.

På det, så kan ett par cigarettbyxor ge en lång, pelarformad tjej mer former. Har du en äppelformad figur kan du ta bort fokus från magen, genom att välja ett par byxor med blixtlås i sidan eller ett par byxor med antingen hög eller låg midja.

 

3. Komfort

Det viktigaste är att du mår bra i dina byxor. Byxorna ska varken sitta åt på fel ställen, eller vara för lösa, så att de pöser ut i baken. Tänk också på vad du ska använda dina byxor till.

Hur flexibla ska byxorna vara? Är du dagisfröken, ska byxorna helst vara flexibla och ha en hög midja, så du inte delas på mitten när du kryper runt på golvet. Sitter du på kontoret större delen av dagen är det bra att välja byxor som är behagliga att sitta i. I båda exemplen är det en god idé att välja byxor med stretch, så att de ger efter. En hög midja är feminin och ger en känsla av att byxorna sitter där de ska.

 

4. Investera tid

 Som med allt annat, lönar det sig att ge sig själv god tid. När du ska hitta de perfekta byxorna, så handlar det om att röra vid tyget, pröva byxorna på och pröva många olika modeller. Väpna dig med tålamod och ta en tur i provrummet.

 

5. Det handlar om styling

Ett par byxor är inte nödvändigtvis samma sak som bara en look. Välj ett par byxor som du kan styla på olika sätt. Kombinera dem med olika toppar eller ett bälte. Vik upp byxorna när det blir vår och låt anklarna titta fram – det ger byxorna ett feminint uttryck.

Shop now

You can use this element to add a quote, content...