Certifieringar här och där och överallt

Stänger du också av lite när du hör ordet certifieringar? Och tänker att det kan du alltid kan sätta dig in. Kanske. Vi förstår dig, för det kan vara ganska förvirrande att behöva förhålla sig till alla certifieringar som numera finns - MEN när det gäller kläder så handlar det om din hud, din hälsa och din miljö! Därför har vi tagit fram två av våra viktigaste certifieringar inom modebranschen: Oeko-Tex® och Svanen.

Oeko-Tex®-certifieringen är DIN garanti för att det INTE finns hälsoskadliga kemikalier i dina kläder. Det är inte bara tyget som är fritt från allt det dåliga, utan även sytråd, knapp, dragkedja etc. Generellt är ALLA "ingredienser" i Oeko-Tex®-certifierade kläder fria från kemikalier som kan vara skadliga. Om du inte tycker att det känns särskilt bra med hälsoskadliga kemikalier bör du leta efter Oeko-Tex®-certifieringen, som vi har visat dig här.

Svanenmärkningen går ett steg längre. Förutom att eliminera alla kemikalier som är skadliga för hälsan, fokuserar den även på att minska miljöpåverkan när kläderna tillverkas och på att förbättra förhållandena för de människor som hjälper till vid tillverkningen. Du skulle därför kunna säga att Svanen är ”Rolls Royce” av certifieringar, eftersom den tar hänsyn till allt runtomkring produkten.

Psst: Visste du förresten att vi var det första damklädmärket i Skandinavien som var Oeko-Tex®-certifierat? Naturligtvis slutade vi inte där... Vi har precis lanserat svanmärkta LauRie-byxor, vilket vi är stolta över!

Shop now

You can use this element to add a quote, content...